Οκτώ βιταμίνες και μέταλλα για να πάρετε κιλά

Οκτώ βιταμίνες και μέταλλα για να πάρετε κιλά
Δευτέρα, 18/09/2023 - 10:03

Τι ρόλο παίζουν οι βιταμίνες στην πρόσληψη κιλών.

Αν και οι βιταμίνες δεν προσθέτουν θερμίδες και δεν μπορούν να αυξήσουν το βάρος σας από μόνες τους, είναι ικανές να συμβάλλουν με θετικό τρόπο στη λειτουργία του οργανισμού και να αυξήσουν την όρεξη. Έτσι, αν θέλετε να πάρετε μερικά κιλά διαβάστε παρακάτω ποιες βιταμίνες και μέταλλα θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C θεωρείται συχνά μια «σούπερ» βιταμίνη λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων της για την υγεία. Εκτός από την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη διατήρηση της υγείας, η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου και στη διαχείριση των επιπέδων κορτιζόλης, η οποία μπορεί να συμβάλει στη μείωση του στρες. Το στρες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό και να μην σας «αφήνει» να πάρετε βάρος.

Βιταμίνη Β12

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και συγκεκριμένα η βιταμίνη Β12, είναι εξαιρετικά ωφέλιμες στην πρόσληψη βάρους. Η Β12 βοηθά στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια, η οποία είναι σημαντική για την υγιή όρεξη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα Β12 αύξησαν την όρεξη ενός ασθενούς με απώλεια βάρους και αναιμία, επιτρέποντάς του να επιστρέψει σε ένα υγιές βάρος.

Βιταμίνη D

Ο κύριος τρόπος με τον οποίο η βιταμίνη D βοηθά στην αύξηση του βάρους είναι μέσω της βελτίωσης της μάζας και της πυκνότητας των οστών. Τα δυνατά, υγιή οστά θα ζυγίζουν περισσότερο από τα αδύναμα οστά και θα βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής υγείας και της ευεξίας.

Φολικό οξύ

Ενώ το φυλλικό οξύ, γνωστό και ως φολικό οξύ, από μόνο του δεν θα οδηγήσει σε αύξηση βάρους, η έλλειψη φυλλικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητη απώλεια βάρους. Το φυλλικό οξύ αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και τονώνει την όρεξη, πράγμα που σημαίνει ότι όταν δεν έχετε αρκετό στον οργανισμό σας, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και να μην θέλετε να φάτε.

Ασβέστιο

Όταν συνδυάζεται με βιταμίνη D, το ασβέστιο είναι ένα μέταλλο που έχει σημαντικά οφέλη στην αύξηση του βάρους. Το ασβέστιο αυξάνει την οστική πυκνότητα και συμβάλει στην καλύτερη υγεία, οδηγώντας σε αυξημένη ενέργεια, δύναμη και βαρύτερα οστά.

Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο, το οποίο το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει από μόνο του, αλλά το χρειάζεται για πολλούς σημαντικούς λόγους. Ο σίδηρος βοηθά το σώμα να χρησιμοποιεί και να μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα. Επιπλέον, τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου μπορεί να οδηγήσουν σε αναιμία ή ανεπάρκεια βιταμινών. Και τα δύο είναι «σύμμαχοι» της απώλειας βάρους. Ωστόσο, επειδή η υπερβολική ποσότητα σιδήρου στον οργανισμό μπορεί να είναι τοξική, είναι σημαντικό να λαμβάνει κάποιος συμπληρώματα σιδήρου μόνο υπό ιατρική επίβλεψη.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι περισσότερο γνωστή για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, την ενίσχυση της όρασης και τη βελτίωση της υγείας του δέρματος. Ένα από τα λιγότερο γνωστά οφέλη της βιταμίνης Α είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση βάρους. Η βιταμίνη Α μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης, της προστασίας και της καλής λειτουργίας των κυττάρων στα όργανα, κάτι που είναι σημαντικό για την αύξηση βάρους.

Βιταμίνη Β1

Τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης Β1 μπορεί να εμφανίσουν απώλεια όρεξης, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους. Η βιταμίνη Β1 μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την όρεξή σας και κατά συνέπεια να κερδίσετε βάρος.

Τελευταία τροποποίηση στις 18/09/2023 - 10:14