Η καλλιέργεια και παραγωγή λεβάντας στον Έβρο

Η καλλιέργεια και παραγωγή λεβάντας στον Έβρο
Παρασκευή, 09/06/2023 - 13:17

Περιήγηση στα αγροκτήματα λεβάντας της ΚοινΣεπ «Άρωμα Έβρου».

Τα αγροκτήματα λεβάντας της ΚοινΣεπ «Άρωμα Έβρου» θα γνωρίσουν οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο Πύθιο Διδυμοτείχου στις 10 και 11 Ιουνίου και στον Βάλτο Ορεστιάδας στις 17 και 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚοινΣεπ «Άρωμα Έβρου».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται φέτος για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, καθώς αναδεικνύουν μια ήπια θεματική δραστηριότητα που συνδέει τον τουριστικό κλάδο με την πρωτογενή παραγωγή και ταυτόχρονα προβάλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της περιοχής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άρωμα Έβρου» τόσο στο Πύθιο όσο και στον Βάλτο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα αγροκτήματα λεβάντας της ΚοινΣεπ, να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της εταιρείας και να γνωρίσουν από κοντά τα φημισμένα μεταξωτά υφάσματα από το Σουφλί.

Ακόμα, θα ξεναγηθούν στο βυζαντινό κάστρου, τη μεταλλική σιδηροδρομική γέφυρα, μέρος της διαδρομής του θρυλικού Orient Express, και άλλα αξιοθέατα του Πυθίου, θα απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα με φόντο τον ποταμό Έβρο με τη συνοδεία τοπικών πιάτων και κρασιών και θα παρακολουθήσουν την προβολή κινηματογραφικής ταινίας μέσα στο αγρόκτημα.

Η δράση «Άρωμα Έβρου» εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων αγροτουρισμού στην Ελλάδα, με επίκεντρο στην συγκεκριμένη περίπτωση την καλλιέργεια και παραγωγή λεβάντας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09/06/2023 - 13:25