Ροχαλητό: Ο ύπνος σε ξεχωριστά δωμάτια για τα ζευγάρια μπορεί να κάνει καλό στη σχέση

Ροχαλητό: Ο ύπνος σε ξεχωριστά δωμάτια για τα ζευγάρια μπορεί να κάνει καλό στη σχέση
Τρίτη, 06/06/2023 - 12:50

Όταν τα ζευγάρια κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια επειδή συνήθως ο άντρας ροχαλίζει, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, λένε οι ειδικοί.

Ο ύπνος σε ξεχωριστά δωμάτια για δύο συντρόφους μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή αφού το ζευγάρι είναι ξεκούραστο και πιο ευτυχισμένο. Μην ανησυχείτε λοιπόν για το αν ο σύντροφός σας ροχαλίζει, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό μπορεί να κάνει καλό στη σχέση.

Τα ζευγάρια που κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια μπορούν να μπουν στην «αρχή μιας νέας σχέσης», στην οποία και οι δύο σύντροφοι είναι ξεκούραστοι και, ιδανικά, πιο ευτυχισμένοι, σύμφωνα με τον Russell Foster, καθηγητή κιρκαδικής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διευθυντή του Εργαστηρίου Οφθαλμολογίας Nuffield.

Δίνοντας μια διάλεξη στο φεστιβάλ Hay σχετικά με το πώς να έχετε έναν καλό ύπνο, ο Foster είπε ότι οι ωτοασπίδες δεν είναι η μόνη λύση για έναν σύντροφο που ροχαλίζει. «Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται και λένε: «Τι μπορώ να κάνω;» Οι ωτοασπίδες δεν λειτουργούν».

Ο Foster λοιπόν σημειώνει τα εξής: «Αν είναι απλώς ροχαλητό, τι κάνεις; Λοιπόν, κοιμάσαι σε άλλο δωμάτιο. Τόσοι πολλοί άνθρωποι λένε: «Κοιμάμαι μαζί με τον σύντροφό μου για 50 χρόνια, είναι το τέλος της σχέσης μας». Όχι, δεν είναι. Είναι η αρχή μιας νέας σχέσης όπου και οι δύο θα είστε ιδανικά πιο ευτυχισμένοι, λιγότερο παρορμητικοί, λιγότερο ευερέθιστοι, οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να φοβάστε να κοιμηθείτε σε έναν εναλλακτικό χώρο ύπνου, αν έχετε».

Ο Foster λέει ότι είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι όσοι ροχαλίζουν δεν έχουν αποφρακτική άπνοια ύπνου, η οποία είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες ροχαλητού και μπορεί να είναι επικίνδυνη εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Έδωσε δε, μερικές άλλες συμβουλές για καλύτερο ύπνο, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής εφαρμογών ύπνου από τα τηλέφωνα και της κατάργησης των trackers, οι οποίοι μπορούν να μετριάσουν το άγχος γύρω από τον ύπνο και να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 06/06/2023 - 12:57